Habcsók receptje
Készítse el Ön is a habcsók recept alapján ezt a finom édességet, amely számtalan gyermek kedvence.
Habcsók hozzávalók
- 4 db tojásfehérje
- 50 dkg porcukor
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 8 gr. étkezési keményítő
Habcsók elkészítése
- Egy edénybe keverjük össze a porcukrot, a tojásfehérjéket, a citromlevet és a keményítőt, majd egy másik edényben tegyünk fel vizet forrni.
- A felforrt vizes edényre helyezzük rá a 1.számú edényünket és kevergessük a benne lévő elegyet.
- Ezt követően robotgéppel kemény habbá verjük kb 10-15 perc alatt a 1.számú edényünkben lévő masszát.
- Ha készen van a kemény habunk habzsákban töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (karikában vagy csepp alakúra kinyomjuk)
- A tepsit ezt követően kb. 80 Celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1,5-2 óra alatt készre szárítjuk.
Tipp: Pár csepp ételfestéket tehetünk a habunkba a színesebb látvány miatt.
A habcsók recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk a hozzávalók adagolásakor. A habcsók elkészítésekor a víz forralását, illetve habcsók sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő, főző felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.