Citromtorta receptje
Készítse el Ön is a citromtorta recept alapján ezt a finom süteményt, akár gyermeke születés, vagy névnapjára is.
Citromtorta készítés hozzávalók egy kb. 23 cm-es átmérőjű tortaformához
- 200 g kakaós keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 1 tubus sűrített tej (170 ml)
- 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
- 2 citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
- 350 g mascarpone
- 350 ml habtejszín
- 1 cs zselatinfix
- 150 ml habtejszín
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál citromhéj
- citrom karikák
- menta levelek
- pár db kakaós keksz kisebb darabokra törve
Citromtorta elkészítése
- A sütőt melegítsük elő 160 Celsius fokra.
- Az előzetesen ledarált kakaós kekszet alaposan keverjük össze az olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
- A 160 fokra előmelegített sütőbe süssük kb. 10 percig, majd hűtsük ki a tortalapot.
- A krémhez a citromok héját reszeljük le, a levüket facsarjuk ki, majd a sűrített tejet alaposan keverjük össze velük és tegyük félre.
- A tejszínt kemény habbá verjük és adjuk hozzá a mascarponét, mellyel keverjük tovább alacsony fokozaton. Ha jól elkevertük, adjuk hozzá a porcukrot, a citromos-sűrített tejet, a zselatinfixet és jól keverjük össze az egészet.
- Az elkészült krémet tegyük rá a tortalapra és kb 4-5 órán keresztül hűtsük a hűtőben, hogy megdermedjen.
- A 150 ml habtejszínt, 1 teáskanálnyi vaníliaaromát, 1 teáskanálnyi citromhéját keverjük jól össze kemény habbá majd a lehűtött tortánkat díszíthetjük ezzel a habbal valamint citromkarikákkal ízlés szerint.
A citromtorta recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a torta lap és krém hozzávalóinak adagolásakor. A citromtorta sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.