Site icon Gyermekkel vagyok

Citromtorta sütemény recept

Citromtorta recept

Citromtorta receptje

 

Készítse el Ön is a citromtorta recept alapján ezt a finom süteményt, akár gyermeke születés, vagy névnapjára is.

 

 Citromtorta készítés hozzávalók egy kb. 23 cm-es átmérőjű tortaformához

 

 

Citromtorta elkészítése

 

  1. A sütőt melegítsük elő 160 Celsius fokra.
  2. Az előzetesen ledarált kakaós kekszet alaposan keverjük össze az olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  3. A 160 fokra előmelegített sütőbe süssük kb. 10 percig, majd hűtsük ki a tortalapot.
  4. A krémhez a citromok héját reszeljük le, a levüket facsarjuk ki, majd a sűrített tejet alaposan keverjük össze velük és tegyük félre.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük és adjuk hozzá a mascarponét, mellyel keverjük tovább alacsony fokozaton. Ha jól elkevertük, adjuk hozzá a porcukrot, a citromos-sűrített tejet, a zselatinfixet és jól keverjük össze az egészet.
  6. Az elkészült krémet tegyük rá a tortalapra és kb 4-5 órán keresztül hűtsük a hűtőben, hogy megdermedjen.
  7. A 150 ml habtejszínt, 1 teáskanálnyi vaníliaaromát, 1 teáskanálnyi citromhéját keverjük jól össze kemény habbá majd a lehűtött tortánkat díszíthetjük ezzel a habbal valamint citromkarikákkal ízlés szerint.

 

A citromtorta recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a torta lap és krém hozzávalóinak adagolásakor. A citromtorta sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

 

 

Exit mobile version