Ennek a nagyon egyszerű és nagyon finom csokitorta receptnek az elkészítése mindössze 45 percet vesz igénybe, melyet ünnepi alkalmakra vagy délutáni desszertként is felszolgálhatunk.
A csokitorta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 egész tojás
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
A csokitorta recept elkészítése
- A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük habosra a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel.
- A lisztet keverjük el a sütőporral és a kakaóval, majd ezt óvatosan adagoljuk a tojásos-cukros-olajos-vizes keverékhez. Ha ezzel megvagyunk, szintén óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét keverjük bele.
- A sütőt melegítsük elő 170 Celsius fokra.
- Vegyünk egy kapcsos kerek tortaformát, tegyünk az aljára sütőpapírt és öntsük bele a fenti masszát.
- Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük meg a tésztát, miközben végezzünk tűpróbát. (Ha a tészta ráragad a tűre-fogpiszkálóra- még a tészta nem sült meg).
- 20 perc elteltével vegyük ki a megsült csokitorta tésztánkat a sütőből és amikor kicsit kihűlt húzzuk le róla a sütőpapírt.
Amíg a tészta teljesen kihűl készítsük el a csokikrémet.
A nagyon egyszerű és gyors csokitortánkhoz egy nagyon gyors és finom csokikrém illik, melyet az alábbiak szerint készíthetünk el:
Csokitorta krém elkészítése
- Vegyünk 2 csomag Dr. Oetker csokoládés ízesítésű tortakrémet.
- A használati utasítás alapján készítsük el a csokikrémet. Vegyük azt figyelembe, hogy 2 csomag tortakrémet használunk fel, így az adagolásnál duplázzunk mindent az alábbiak szerint.
- A tasak tartalmát a leírásnak megfelelően öntsük egy tálba majd 800 ml hideg tejjel fokozatosan keverjük el azt, ügyelve arra, hogy csomómentesen keverjük ki a krémet konyhai robotgéppel. Kb 5 percig először alacsony majd magas fokozaton történjen a a keverése. Az a lényeg, hogy jó habos legyen.
- A kész csokitorta krémet a kettévágott tortalapok közé egyenletesen kenjük el, majd ha készen vagyunk a krémmel késsel a torta tetejét, oldalát is kenjük, simítsuk le a csokikrémmel.
Az elkészült csokitortát tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Tipp: A csokitorta tetejét étcsokoládés tortabevonóval megkenhetjük, valamint tetejét tovább díszíthetjük.
A csokitorta recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta, töltelék hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.