Site icon Gyermekkel vagyok

Fahéjas csiga sütemény recept

Fahéjas csiga recept

Fahéjas csiga receptje

 

Készítse el Ön is a fahájas csiga recept alapján ezt az egyszerű, de finom süteményt.

 

Hozzávalók a tésztához

 

 

Hozzávalók a fahéjas csiga töltelékéhez

 

 

A fahéjas csiga elkészítése

 

  1. A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk állni addig, amíg fel nem fut az élesztő. (ez kb 10 perc. Amikor az élesztő teteje „hólyagos” akkor tekinthető felfuttatottnak az élesztő.)
  2. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, a tojásokat, a sót, a cukrot és az élesztős tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni az alapanyagokat ( hogy a tészta lágy, rugalmas legyen). Robotgéppel is dolgozhatunk a könnyebb munkavégzés miatt. Ilyenkor a robotgépünk dagasztó botját használjuk és kb 15-20 percig dagasztjuk a kakaós csiga tésztáját.
  4. Ezt követően  letakarjuk a tálban lévő tésztát és 1 óra hosszát hagyjuk ,hogy megkeljen a csiga.
  5. Amikor a tészta megkelt, 2 cipóra osztjuk és kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott lapot először vajjal kenjük meg, majd szórjuk rá egyenletesen a fahéjas tölteléket.
  7. A tésztát tekerjük fel szorosan majd kb 5 cm vastagságú szeletekre felvágjuk, a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé.
  8. A tepsibe telepakolt fahéjas csigákat hagyjuk még 30 percig pihenni, hogy picit  még keljen a tészta.
  9. Az előmelegített sütőben 180 C fokon kb 30 percig süssük a csigákat.

 

Tipp: A fahéjas csigák tetejét sütés előtt 1 felvert tojás sárgájával megkenhetjük.

Elkészíthetjük kakaós töltelékkel is a csigákat.

 

A fahájas csiga recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta nyújtásakor és a töltelék elkészítésekor is. A fahéjas csiga sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

 

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

 

 

 

Exit mobile version