Site icon Gyermekkel vagyok

Habcsók sütemény recept

Habcsók recept

Habcsók receptje

 

Készítse el Ön is a habcsók recept alapján ezt a finom édességet, amely számtalan gyermek kedvence.

 

Habcsók hozzávalók

 

 

Habcsók elkészítése

 

  1. Egy edénybe keverjük össze a porcukrot, a tojásfehérjéket, a citromlevet és a keményítőt, majd egy másik edényben tegyünk fel vizet forrni.
  2. A felforrt vizes edényre helyezzük rá a 1.számú edényünket és kevergessük a benne lévő elegyet.
  3. Ezt követően robotgéppel kemény habbá verjük kb 10-15 perc alatt a 1.számú edényünkben lévő masszát.
  4. Ha készen van a kemény habunk habzsákban töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (karikában vagy csepp alakúra kinyomjuk)
  5. A tepsit ezt követően kb. 80 Celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1,5-2 óra alatt készre szárítjuk.

Tipp: Pár csepp ételfestéket tehetünk a habunkba a színesebb látvány miatt.

 

A habcsók recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk a hozzávalók adagolásakor. A habcsók elkészítésekor a víz forralását, illetve habcsók sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő, főző felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

 

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

 

 

 

Exit mobile version