Site icon Gyermekkel vagyok

Házi készítésű hamburgerzsemle recept

Házi készítésű hamburgerzsemle recept, ízletes, finom, puha zsömle hamburgerünk ízletes elfogyasztásához.

A házi készítésű hamburgerzsemle hozzávalói

A házi készítésű hamburgerzsemle elkészítése

  1. Az élesztőt a cukorral a langyos tejben kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Ha „hólyagos” a teteje akkor már jó az élesztő állaga.
  2. A többi hozzávalót mérjük ki egy nagy tálban.
  3. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáöntjük a tálban lévő hozzávalókhoz.
  4. Lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a joghurtot csak a végén adjuk hozzá. Ha a robotgépünk dagasztó szárát használjuk ehhez a művelethez, akkor kb. 15-20 percig dolgozzunk a géppel.
  5. Ha látjuk már a tálban a „hólyagos” tésztát, egy konyharuhával takarjuk le és duplájára kelesszük meleg helyen.
  6. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán 9 egyforma darabra vágom a tésztát.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe lazán, egymás mellé helyezzük a megformázott bucikat, letakarva még pihentetjük még 15 percig, majd a hamburgerzsemlék tetejét megkenjük egy darab felvert tojással.
  8. A hamburgerzsemlével telepakolt tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb.20 perc alatt megsütjük.

 

 

A házi készítésű hamburgerzsemle recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

Exit mobile version