Linzer karika receptje
Készítse el Ön is a Linzer karika recept alapján ezt az egyszerű, de szinte mindenki által kedvelt finomságot különböző töltelékekkel.
Linzer karika hozzávalók
- 200 g búza finomliszt
- 120 g porcukor
- 0.5 kiskanál só
- 1 zacskó vaniliás cukor
- 150 gramm RAMA margarin
- 3 db tojás sárgája
- sárgabarack lekvár
- tetejére porcukor
Linzer karika elkészítése
- Egy nagy tálba a lisztet, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot szitáljuk bele, majd a vajat adjuk hozzá és kézzel morzsoljuk el.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dolgozzuk tovább az alapanyagokat kézzel vagy robotgéppel, amíg össze nem áll a tészta.
- Kicsit pihentetjük a tésztát, majd nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és linzerkiszúróval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a linzerkarikákat, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 5 percig sütjük.
- Sütésnél figyeljünk oda, hogy nehogy megégjen a linzerek alja. Csak addig süssük, amíg éppen barnulni nem kezdenek a sütik.
- Sütés után hagyjuk kihűlni a linzereket, majd lekvárral megkenjük a linzerek alját melyekre ráhelyezzük a tetejét.
- Porcukorral megszórva tálalhatjuk.
A Linzer karika recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a linzer tészta hozzávalóinak adagolásakor. A linzer sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.