Madártej receptje
Készítse el Ön is a madártej recept alapján ezt a finom és egyszerű desszertet, ami számtalan gyermek egyik nagy kedvence.
Madártej hozzávalók
- 1 liter tej
- 3 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 csomag vaniliás cukor
- 2 evőkanál liszt
A madártej elkészítése
- Első lépésként a tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat egy tálban csomómentesen elkeverjük a 3 evőkanál kristálycukorral, a 2 csomag vaniliás cukorral, a 2 evőkanál liszttel és a 2 dl. tejjel.
- 8 dl tejet egy edényben felteszünk melegíteni és amikor már forró a tej, hozzáadagoljuk óvatosan a tojássárgás elegyünket. Kb. 5 perc alatt folyamatos keverés mellett felfőzzük a madártejet.
- Mialatt a felfőzött madártejet félretesszük hűlni, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fel 1 csapott evőkanál kristálycukorral és 1 csomag vaniliás cukorral.
- A felvert tojásfehérjét mikrózható edényben magas hőfokon 1 percig melegítem a mikrohullámú sütőben, majd a tojásfehérjés habot ezt követően kanállal ki is tudjuk szaggatni.
- A madártej vaniliás öntetét hűtsük ki, majd tegyük a hűtőbe, hogy tovább hűljön.
- Kis tálkába önthetjük a madártej vaniliás részét melyre adagoljuk a kiszaggatott tojásfehérjét.
Tipp: a madártej tojásfehérjét nem szabad egy percnél többre a mikróban melegíteni, mert gumis állagú lesz.
A madártej recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk a hozzávalóinak adagolásakor, ízesítéskor. A madártej elkészítése során szükséges főzési műveletet persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő/főző felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.