Mézes zserbó receptje
Készítse el Ön is a mézes zserbó recept alapján ezt a finom és nagy múltú süteményt, ami számtalan ember egyik nagy kedvence.
Mézes zserbó hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 6 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál víz
- kevés tejföl
- 1 evőkanál szódabikarbóna
Mézes zserbó elkészítése
- A fenti hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük 1 órán keresztül.
- A pihentetés után a tésztát válasszuk szét 4 egyenlő részre, nyújtsuk ki, majd süssük meg egyenként a lapokat.
Mézes zserbó töltelék elkészítése
- 2 evőkanál lisztet 1 csomag vaniliacukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzünk meg. 20 dkg vajat 16 dkg porcukorral kavarjunk habosra a robotgéppel.
- Miután kihűlt a lisztes massza kavarjuk össze azt össze a vajkrémmel.
- A középső kisült lapot barack lekvárral kenjük meg.
- Tetejét csokimázzal kenjük meg, melyhez 1 tortabevonót 3 evőkanál olajjal melegítsünk fel.
Tipp: A mézes zserbó szeletelésekor a kést mártsuk bele meleg vízbe, hogy a csokimáz a süti tetején ne repedjen meg.
A mézes zserbó recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta nyújtásakor is. A mézes zserbó sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.