Site icon Gyermekkel vagyok

Mézes zserbó sütemény recept

Mézes zserbó recept

Mézes zserbó receptje

 

Készítse el Ön is a mézes zserbó recept alapján ezt a finom és nagy múltú süteményt, ami számtalan ember egyik nagy kedvence.

 

Mézes zserbó hozzávalók

 

 

Mézes zserbó elkészítése

 

  1. A fenti hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük 1 órán keresztül.
  2. A pihentetés után a tésztát válasszuk szét 4 egyenlő részre, nyújtsuk ki, majd süssük meg egyenként a lapokat.

 

Mézes zserbó töltelék elkészítése

 

  1. 2 evőkanál lisztet 1 csomag vaniliacukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzünk meg. 20 dkg vajat 16 dkg porcukorral kavarjunk habosra a robotgéppel.
  2. Miután kihűlt a lisztes massza kavarjuk össze azt össze a vajkrémmel.
  3. A középső kisült lapot barack lekvárral kenjük meg.
  4. Tetejét csokimázzal kenjük meg, melyhez 1 tortabevonót 3 evőkanál olajjal melegítsünk fel.

 

Tipp: A mézes zserbó szeletelésekor a kést mártsuk bele meleg vízbe, hogy a csokimáz a süti tetején ne repedjen meg.

 

A mézes zserbó recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta nyújtásakor is. A mézes zserbó sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

 

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

 

 

Exit mobile version