Site icon Gyermekkel vagyok

Non plus ultra sütemény recept

Non plus ultra sütemény recept

Non plus ultra sütemény recept egy klasszikus, már sokak által ismert egyszerű, de ízletes desszert, melynek elkészítése sem bonyolult.

 

A non plus ultra hozzávalói:

A tésztához:

A tojáshabhoz:

Az összeragasztáshoz:

Az összeragasztáshoz:

 

A non plus ultra sütemény elkészítése

 

  1. A felkockázott hideg vajat a liszthez adjuk hozzá majd morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk  hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és végül a tojássárgákat. Gyors mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát. Az így kapott tésztát csomagoljuk be alufóliába és tegyük a hűtőbe fél órára.
  2. Az idő leteltével lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a non plus ultra tésztáját, majd pogácsaszaggatóval szaggassunk ki belőle pici köröket és helyezzük azokat sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a porcukrot, majd kézi habverővel kezdjük el habosra keverni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá a citromlevet, és addig keverjük, míg sűrű, de nem túl kemény habot kapunk. Ezt a habot mindenképpen kézi habverővel verjük, mert csak akkor lesz ilyen szép a sütemény tetején. A tepsiben lévő tésztakorongok tetejére kanalazzunk kis halmokat a habból.
  4. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a korongokat.
  5. Az egyik tésztakorongra tegyünk egy mokkáskanál lekvárt, majd egy másik tésztakorongot helyezzünk rá, és óvatosan nyomjuk össze, vigyázva hogy a lekvár ne folyjon ki. Az elkészült aprósüteményt száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

A Non plus ultra elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta, töltelék  hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

Exit mobile version