Site icon Gyermekkel vagyok

Túrós bukta sütemény recept

Túrós bukta recept

Túrós bukta receptje

 

Készítse el Ön is a túrós bukta recept alapján ezt a finom és nagy múltú süteményt, ami számtalan ember egyik  nagy kedvence.

Túrós bukta tészta hozzávalók

 

 

Hozzávalók a bukta túrótöltelékhez

 

 

Túrós bukta elkészítése

 

  1. Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben kb. 10 percig felfuttatjuk. Ha „hólyagos” a teteje akkor már jó az élesztő állaga.
  2. A többi hozzávalót mérjük ki egy nagy tálban, az olvasztott vaj kivételével.
  3. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáöntjük a tálban lévő hozzávalókhoz.
  4. Lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá. Ha a robotgépünk dagasztó szárát használjuk ehhez a művelethez, akkor kb. 15-20 percig dolgozzunk a géppel.
  5. Ha látjuk már a tálban a „hólyagos” tésztát, egy konyharuhával takarjuk le és duplájára kelesszük meleg helyen.
  6. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és kb. 8×8 cm nagyságú kockákra felvágjuk. Közepébe beletesszük az elkészített túrótölteléket és a négy végét felhajtva középen összefogjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe lazán, egymás mellé helyezzük a buktákat, letakarjuk konyhakendővel és még pihentetjük még 30 percig, majd a bukták tetejét megkenjük egy darab felvert tojással.
  8. A buktával telepakolt tepsit 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb.20-25 perc alatt megsütjük, majd tetejét akár porcukorral megszórva tálalhatjuk.

 

A túrós bukta recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta nyújtásakor és a töltelék elkészítésekor is. A túrós bukta sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

 

 

 

 

 

Exit mobile version