Vasárnapi krémes receptje
A leggyorsabb módja a vasárnapi krémes az elkészítésnek, ha előre csomagolt rétes lapokat vásárolunk.
A rétes lapokat kettesével 4 rétegben süssük ki. Arra vigyázzunk, hogy nagyon gyorsan megsülnek a lapok, alacsony hőfokon süssük kb. 5 percig.
Miután a lapokat megsütöttük következzen a vasárnapi krémes krémje:
- A krémhez 7 dl vizet 3 dl tejjel öntsünk össze, majd 3 csomag vanilia pudingporral és 15-20 dkg kristálycukorral főzzünk sűrűre.
- Miután a vaniliás puding elkészült, azt állandó kevergetés mellett hűtsük ki arra ügyelve, hogy a krém ne csomósodjon össze.
- Ezután 500 ml Hulala habtejszínt 2 evőkanál kristálycukorral verjünk kemény habbá robotgéppel, majd a kihűlt vanilapudinggal keverjük össze.
- Az így kapott krémet töltjük egymást követően a megsült réteslapok közé, tetejét pedig ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
- Az elkészült vasárnapi krémest ezt követően tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen, „összeálljanak az ízek”.
- Csak másnap szeletelhető, amikorra már kellően megdermedt.
A vasárnapi krémes recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a krém hozzávalóinak adagolásakor, a krém összeállításakor. A vasárnapi krémes lapjainak sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.