info[kukac]gyermekkelvagyok.hu

Egyszerű Csokitorta sütemény recept

Egyszerű csokitorta sütemény recept

Ennek a nagyon egyszerű és nagyon finom csokitorta receptnek az elkészítése mindössze 45 percet vesz igénybe, melyet ünnepi alkalmakra vagy délutáni desszertként is felszolgálhatunk.

A csokitorta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz

A csokitorta recept elkészítése

  • A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük habosra a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel.
  • A lisztet keverjük el a sütőporral és a kakaóval, majd ezt óvatosan adagoljuk a tojásos-cukros-olajos-vizes keverékhez. Ha ezzel megvagyunk, szintén óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét keverjük bele.

 

Csokitorta alap

 

kikevert csokitorta alap

 

  • A sütőt melegítsük elő 170 Celsius fokra.
  • Vegyünk egy kapcsos kerek tortaformát, tegyünk az aljára sütőpapírt és öntsük bele a fenti masszát.
  • Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük meg a tésztát, miközben végezzünk tűpróbát. (Ha a tészta ráragad a tűre-fogpiszkálóra- még a tészta nem sült meg).
  • 20 perc elteltével vegyük ki a megsült csokitorta tésztánkat a sütőből és amikor kicsit kihűlt húzzuk le róla a sütőpapírt.

Csokitorta tészta sütés előkészítése

 

Csokitorta tészta sütés után

 

Amíg a tészta teljesen kihűl készítsük el a csokikrémet.

A nagyon egyszerű és gyors csokitortánkhoz egy nagyon gyors és finom csokikrém illik, melyet az alábbiak szerint készíthetünk el:

Csokitorta krém elkészítése

 

Csokitorta krém hozzávaló

  1. Vegyünk 2 csomag Dr. Oetker csokoládés ízesítésű tortakrémet.
  2. A használati utasítás alapján készítsük el a csokikrémet. Vegyük azt figyelembe, hogy 2 csomag tortakrémet használunk fel, így az adagolásnál duplázzunk mindent az alábbiak szerint.
  3. A tasak tartalmát a leírásnak megfelelően öntsük egy tálba majd 800 ml hideg tejjel fokozatosan keverjük el azt, ügyelve arra, hogy csomómentesen keverjük ki a krémet konyhai robotgéppel. Kb 5 percig először alacsony majd magas fokozaton történjen a a keverése. Az a lényeg, hogy jó habos legyen.
  4. A kész csokitorta krémet a kettévágott tortalapok közé egyenletesen kenjük el, majd ha készen vagyunk a krémmel késsel a torta tetejét, oldalát is kenjük, simítsuk le a csokikrémmel.

Az elkészült csokitortát tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

Tipp: A csokitorta tetejét étcsokoládés tortabevonóval megkenhetjük, valamint tetejét tovább díszíthetjük.

A csokitorta recept  elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta, töltelék  hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

gyermekkelvagyok.hu