info[kukac]gyermekkelvagyok.hu

Non plus ultra sütemény recept

Non plus ultra sütemény recept

Non plus ultra sütemény recept egy klasszikus, már sokak által ismert egyszerű, de ízletes desszert, melynek elkészítése sem bonyolult.

 

A non plus ultra hozzávalói:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája

A tojáshabhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál citromlé

Az összeragasztáshoz:

Az összeragasztáshoz:

  • sárgabaracklekvár

 

A non plus ultra sütemény elkészítése

 

  1. A felkockázott hideg vajat a liszthez adjuk hozzá majd morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk  hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és végül a tojássárgákat. Gyors mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát. Az így kapott tésztát csomagoljuk be alufóliába és tegyük a hűtőbe fél órára.
  2. Az idő leteltével lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a non plus ultra tésztáját, majd pogácsaszaggatóval szaggassunk ki belőle pici köröket és helyezzük azokat sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a porcukrot, majd kézi habverővel kezdjük el habosra keverni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá a citromlevet, és addig keverjük, míg sűrű, de nem túl kemény habot kapunk. Ezt a habot mindenképpen kézi habverővel verjük, mert csak akkor lesz ilyen szép a sütemény tetején. A tepsiben lévő tésztakorongok tetejére kanalazzunk kis halmokat a habból.
  4. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a korongokat.
  5. Az egyik tésztakorongra tegyünk egy mokkáskanál lekvárt, majd egy másik tésztakorongot helyezzünk rá, és óvatosan nyomjuk össze, vigyázva hogy a lekvár ne folyjon ki. Az elkészült aprósüteményt száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

A Non plus ultra elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta, töltelék  hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!

További sütemény recepteket ide kattintva talál.

 

Gyermekkel vagyok

gyermekkelvagyok.hu

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk, szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.
Elfogad
Elutasít
Cookie beállítás