Pöffeteg keksz sütemény receptje egyszerűen, könnyen elkészíthető módon. Egy egyszerű, de mégis finom desszert.
A pöffeteg keksz hozzávalói
- 200 gramm kristálycukor
- 60 ml étolaj
- 60 dkg kakaópor
- 2 tojás
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 0.5 csomag sütőpor
- 130 gramm liszt
A pöffeteg keksz elkészítése
- A pöffeteg keksz elkészítésénél fontos a sorrend.
- Először a cukrot keverjük ki alaposan az étolajjal, majd ebbe szórjuk bele a kakaóport, a tojást és a sót.
- Keverjük el a narancs reszelt héját a sütőporral és a liszttel.
- Ekkor egy sűrű masszát fogunk kapni, amit tegyünk a hűtőbe 2-4 órára.
- A hűtőben összeállt pöffeteg keksz masszából formázzunk ezt követően 10-12 golyót.
- A megformázott keksz golyókat jó alaposan forgassuk porcukorba majd sütőpapírral terített tepsibe rajuk őket.
- A pöffeteg kekszeket 170 fokon süssük 10 percig.
Sütés után a pöffeteg kekszek lágynak tűnnek, de ne aggódjunk emiatt, kihűlve vissza fognak keményedni.
A Pöffeteg keksz süteményt elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.