Sajtos Kréker receptje
Készítse el Ön is a sajtos kréker recept alapján ezt a finom és egyszerű sós süteményt.
Sajtos Kréker hozzávalók
- 22 dkg finom liszt
- 20 dkg RAMA
- 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is)
- 1 teáskanál só
- 2 tojássárgája
Sajtos Kréker elkészítése
- A lisztet elkeverjük a sóval, majd a vajat elmorzsoljuk benne.
- A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.
- Lisztezett felületen kb. ½ cm vastagságúra nyújtuk, majd derelyevágóval 3×3 cm nagyságú négyzetekre vágjuk.
- A sajtos krékerben látható lyukak egy habzsák legvékonyabb csövével készültek.
- A megformázott sajtos kréker tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé és 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.
- Sütés közben figyeljük a sajtos krékerjeinket, nehogy megégjenek…
- Forrón ne szedjük k,i mert könnyen törik, langyosan már könnyebb vele bánni, várjunk még szilárdabb lesz.
A sajtos kréker recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta hozzávalóinak adagolásakor, a tészta nyújtásakor is. A sajtos kréker sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.