Egy klasszikus, nagy múlttal rendelkező sütemény a Mandulamag, vagy barackmagként is ismert sütemény, melynek receptjét most Ön is megtekintheti.
Hozzávalók a barackmag tésztájához
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió darált
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 16 ml mandulaaroma
- 0.5 csomag sütőpor (nem feltétlenül szükséges)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a barackmag krémjéhez
- 3 evőkanál finomliszt
- 3 dl tej
- 15 dkg vaj (vagy margarin)
- 15 dkg porcukor
- 16 ml mandulaaroma
A barackmag (mandulamag) elkészítése
- A mandulamag (barackmag) egy tipikus lagzis sütni volt számomra mindig, azonban családi összejövetelekre is igazán jó kis süti lehet. A barackmag vagy madulamag (ki hogyan ismeri) elkészítéséhez mindenképpen szükség van a kialakítása miatt sütőformára, melyet akár 100 Ft-os boltokban is meg tudunk vásárolni.
- Tehát, a barackmag tésztájának hozzávalóit gyúrjuk össze, formázzuk belőlük kb cseresznye nagyságú golyókat és azokat vékonyan az ehhez szükséges formákba nyomkodjuk, majd sütőben süssük ki a barackmagokat 6-7 percig 180 Celsius fokra előmelegített sütőben.
- Ha megsült a tészta óvatosan ütögessük ki a formákból és hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt készítsük el a krémet, melyhez keverjük el a tejet és a lisztet csomómentesen és főzzük fel. A felfőzött krémet ezt követően hűtsük ki, folyamatos kavargatás közben.
- A porcukorral keverjük habosra a vajat vagy a margarint és ebbe dolgozzuk bele a mandula aromát.
- A főzött krémet és a mandulaaromás krémet keverjük össze és töltsük meg velük a kihűlt „magokat”.
A Mandulamag (barackmag) sütemény recept elkészítésekor gyermekünket is bevonhatjuk, a tészta, töltelék hozzávalóinak adagolásakor, a tészta formázásakor. A sütését persze ne bízzuk gyerekekre, illetve a gyermek életkortól függően mindig tartsuk távol a sütő felülettő, soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül!
További sütemény recepteket ide kattintva talál.